Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zac Efron

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

 
Skočit na: Navigace, Hledání
Zac Efron
Rodné jméno Zachary David Alexander Efron
Narození 18. říjen 1987
USA San Luis Obispo, Kalifornie
Aktivní roky 2002-
Rodiče Matka - Starla Baskett, Otec - David Efron
Významná(é) role High school musical - Troy Bolton, 17 Again - Mike O´Donnel

Zac Efron (* 18. října 1987, San Luis Obispo) je americký herec, který je znám pro svou roli Troye Boltna ve filmu Muzikál ze střední.

Jeho rodiči jsou David Efron a Starla Baskettová. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimli jeho schopností při zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé si zahrál v muzikálu: Gypsy. Obdžel role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame, Little Shop of Horrors.

Během jeho studia na střední škole si všimla jeho potenciálu učitelka dramatických umění a kontaktovala svého přítele filmového agenta, tak Zac začal hostovat v několika seriálových rolích a to ho nasměrovalo i do televize. V letech 2004-2005 ztvárnil roli Camerona Bale v seriálu od WB Kalifornské léto (zde hrál i Jesse McCartney).

Za roli ve filmu Miracle Run z roku 2004 obdržel pochvalné kritiky. Dalším jeho filmem se stal DerbyStallion z roku 2005, který měl problém najít distributora a přišel do kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také ve snímku High School Musical (HSM), který vidělo jen v USA přes 38 milionů diváků. V tomto snímku bylo mnoho lidí zmateno jeho zpěvem, neboť zde nemohl zazpívat vyšší hlasové polohy a tak některé písně byly smíchány s hlasem zpěváka Audrew Seeleyho. Druhé pokračování tohoto filmu bylo uvedeno do kin koncem roku 2007. Předtím se ale objevil v roli Linka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray. Účinkoval i ve třetím pokračování High School Musicalu. V současnosti má poměr s Vanessou Anne Hudgens která má v High school musical roli Gabrieli Montez. Také si zahrál ve fimu znovu 17, ve kterém hrál 36 letého muže

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář